Oldtimerdag 25 mei 2019

Zaterdag 25 mei zijn er veel oldtimers te zien in De Krim: trekkers, vrachtwagens, auto’s, motoren, bromfietsen en stationaire motoren. De oldtimers staan opgesteld op het evenemententerrein aan de Beukenlaan 1a in De Krim.

Het evenement wordt om 10.00 uur geopend door Arend Kerssies. In de verre omgeving is Arend bekend van Grondverzet Kerssies uit De Krim. Speciaal voor deze dag komt er een wals van Straalbedrijf/ Machinehandel Hudepohl uit Lutten. Dankzij Nieuwland Machines die aangeboden heeft deze wals te vervoeren naar het evenement, kan deze wals voor de eerste keer geshowd worden. Deze dag zijn er demonstraties en er zijn kraampjes waar bezoekers allerlei spulletjes kunnen kopen.

In de tent en op het horecaplein kunnen bezoekers en deelnemers genieten van een hapje en een drankje. Tussen de middag komen er ongeveer 100 personen met hun oude brommers op bezoek. Deze dag wordt voor de derde keer een Oldies VeurMekaar oldtimertoertocht gehouden. Een aantal bijzondere oldtimers uit de omgeving van Bergentheim staan op deze dag klaar voor een prachtige tocht door de omgeving. Deze tocht is speciaal bedoeld voor senioren en voor mensen met een beperking. Zij zijn tijdens de rust van ongeveer 11.30 uur tot 13.00 uur te gast op de Historische Oldtimerdag in De Krim.

Na de middag treedt het Piratenkoor De Stormvogels uit Emmen op. Voor de kinderen is er vanaf 11.00 uur ook van alles te beleven.

Er wordt voor het eerst een rommelmarkt gehouden, waar kinderen hun spulletjes kunnen verkopen. De hele dag rijdt er een schaalmodel 1:3 Engelse landbouw stoomtrekker met daarachter 2 wagentjes. Per keer kunnen er 16 personen meegenomen worden voor een ritje over het terrein. Meneer Bultje wil de kinderen graag laten zien hoe alles werkt en waar het kolen gestookte vuur brandt. Bij Rob, Ismay en Roan kunnen de kinderen timmeren, het haar laten versieren en naamplaatjes maken.

Dit jaar is er weer een springkussen en een grote zandbak voor de kinderen en er zijn skelters om op te rijden. Bij voldoende deelname zijn er ook behendigheidsspelen en land bewerken.

Er is voor alle categorieën een toertocht. De tijden van de toertocht en het programma zal bij de tent op het informatiebord staan.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *